Meld je hier aan voor de 15 euro lessen.

Golfpark Rotterdam krijgt nieuwe aandeelhouder

Golfpark Rotterdam krijgt nieuwe aandeelhouder voor 18 holes golfbaan en state of the-art-driving range

John Scholte, initiatiefnemer en enig eigenaar van Golfpark Rotterdam in aanleg, heeft een overeenkomst gesloten met Active Communications BV, voor de overname van alle aandelen in ‘Landgoed de Poort NSW Status BV’. Als alles volgens plan verloopt, zal de overdracht van de aandelen uiterlijk op 1 mei 2021 plaatsvinden. Daarna willen Leo de Jong en Eric van der Burg van Active Communications vaart maken met de aanleg van de eerste 18 holes in combinatie met een state-of-the-art Inrange driving range, waarmee Rotterdam een primeur zal hebben in de Benelux.

Leo de Jong en Eric van der Burg, ook de initiatiefnemers van het in aanbouw zijnde Golfcentrum Utrecht (GCU), willen over anderhalf jaar 18 volwaardige holes bespeelbaar hebben op Golfpark Rotterdam. Maar daar blijft het niet bij. “Een wereldstad als Rotterdam verdient niet alleen een prachtige golfbaan, maar ook een driving range die volledig past in de tijd van nu.” Aldus Leo de Jong. “Geen rij afslagmatjes, afgescheiden door wat reclameborden, maar een state-of-the-art Inrange faciliteit, zoals die bijvoorbeeld ook langs de Theems in Londen te vinden is. Een driving range met de modernste ball flight tracking technology, die zowel de geoefende golfer als beginners een ultieme golf experience op de driving range biedt.” Verduidelijkt de Jong, om er enthousiast aan toe te voegen: “Met ons Inrange concept bieden we geoefende golfers een professionele omgeving om hun swing keer op keer verder te perfectioneren, waarbij de vorderingen zowel via een App op de eigen smartphone als op grote schermen op de afslagplaats kunnen worden gevolgd en bijgehouden. Daarnaast bieden we nieuwe golfers de mogelijkheid om in een gezellige ambiance met vrienden of collega’s kennis te maken met de sport en een gezellige middag of avond te hebben.”

Best of the two Worlds

Met het Inrange concept in combinatie met 18 volwaardige holes, zal Golfpark Rotterdam het beste van twee werelden bieden: Een driving range die aansluit bij de wensen van de hedendaagse golfer en van de jeugd die gewend is aan augmented reality en computer games, in combinatie met een prachtig aanlegde golfbaan. En dat alles op de overgang van stedelijk gebied naar het polderlandschap van Midden-Delfland, tegen het decor van de skyline van Rotterdam. “De locatie is in één woord uniek: Bijna 70 hectare op een steenworp afstand van Rotterdam, pal langs de A13 en nagenoeg tegen Rotterdam-The Hague Airport aan. De bereikbaarheid is uitzonderlijk goed voor een locatie in een wereldstad als Rotterdam. En met 400 parkeerplaatsen kan iedere bezoeker de auto makkelijk kwijt, ook voor de horecavoorziening die wij uiteraard in onze plannen hebben opgenomen.” Aldus Leo de Jong, die niet kan wachten tot Golfpark Rotterdam in 2022 de poorten opent.

Traject van lange adem

Door de complexiteit van het gebied en de belangen van tal van instanties, heeft de aanleg van Golfpark Rotterdam heel wat langer geduurd dan aanvankelijk voorzien. John Scholte won al in 2004 de door de overheid uitgeschreven prijsvraag voor een recreatieve invulling van de Noordpunt Oost Abtspolder bij Overschie. Vijf jaar later kon met de betrokken overheidsinstanties een samenwerkingsovereenkomst worden getekend voor de aanleg van de eerste volwaardige 18 holes golfbaan binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Vervolgens duurde het tot de zomer van 2013, voordat de gesloten stortplaats voor het eerst vrijgegeven werd en Scholte eindelijk met de aanleg van de golfbaan kon beginnen. In de jaren daarna is veel werk verzet, is meer dan een miljoen kuub grond aangevoerd, is de ruwe shaping voor het grootste deel afgerond en zijn de eerste 12 holes zo goed als klaar. “Tot nu toe heb ik het gehele project alleen gefinancierd, maar met de geplande miljoeneninvestering in clubhuis, driving range en andere faciliteiten, is dat niet langer realistisch. Ik ben daarom verheugd een partij te hebben gevonden die over de middelen en mogelijkheden beschikt om dit fantastische project naar de volgende fase te brengen.’ Aldus John Scholte, die overigens nog drie jaar als adviseur bij het project betrokken zal blijven.

Namens Active Communications B.V. zal Vinc Vastgoed Management I B.V. uit Rotterdam de structurering van Golfpark Rotterdam begeleiden.

Vragen? Wij staan je graag te woord!

Vragen? Wij staan je graag te woord!

Vragen? Wij staan je graag te woord!